AB Erik Ejegods facade får nyt liv efter stor renovering

16. oktober 2023
Scroll for at se mere

I hjertet af Vesterbro i København, mellem Sønder Boulevard og Ingerslevsgade, ligger den store andelsboligforening AB Erik Ejegod.

Her har vi for nyligt afsluttet en omfattende facaderenovering, der har givet ejendommen nyt liv og bragt det oprindelige udtryk tilbage.

Bygget i 1927 og med små 100 år på bagen, var det på tide med en gennemgribende renovering af facaden på den klassiske boligkarré, som rummer i alt 151 boliger og 6 erhvervslejemål – herunder en af Københavns Kommunes ældste daginstitutioner, Børnehuset Legegod, som har ligget der siden bygningen blev opført.

Som rådgivere har vi hjulpet AB Erik Ejegod med at gennemføre projektet fra start til slut og sikret et trygt og professionelt byggesagsforløb.

AB Erik Ejegod har for nyligt gennemgået en omfattende facaderenovering.

Klassisk stil og æstetik er bragt tilbage

Renoveringsprocessen har især været styret af foreningens ønske om at føre bygningerne tilbage til deres oprindelige udtryk efter de seneste årtiers renoveringer. Bl.a. fik foreningen i begyndelsen af 1990’erne skiftet til termovinduer, som nu – godt 30 år senere –  efterhånden havde aftjent deres værnepligt.

Den nuværende bestyrelse ønskede at genetablere de oprindelige vinduers æstetik og stil og give facaden en tiltrængt overhaling”, fortæller Simon Schack, rådgiver i PJP og ansvarlig for projektet.

Samtlige facader på både gård- og gadeside af den store karrébygning er således blevet omfuget, og alle defekte mursten på facader og omkring indgangsportaler er udskiftet med nye sten, som nøje er blevet udvalgt, for at sikre, at de passer i farve og udryk til bygningens oprindelige stil.

På facaden mod Ingerslevsgade blev der for år tilbage opført en stor altan, som tilhørte en daginstitution i ejendommen. Altanen bliver dog ikke længere anvendt, og ifm. renoveringen blev det derfor besluttet at rive den ned, for i stedet at reetablere facaden i dens oprindelige stand.

Her ses facaden mod Ingerslevsgade før og efter at altanen blev taget ned og facaden reetableret.

Resultatet af den omfattende renovering betyder, at både facade, vinduer og altandøre i hele karréen nu står flotte og velholdte – og forhåbentligt kan de bestå i mange år fremover. Samtidig hylder det færdige resultat med bl.a. koblede trævinduer og mørtelfuger med hestehår stolte gamle håndværkstraditioner og bevarer bygningens klassiske stil og æstetik.

Udover facade og vinduer omfattede projektet desuden også istandsættelse af foreningens 20 bagtrapperum, hvor der er blevet spartlet, malet og slebet træværk, så vægge, lofter og døre nu fremstår i god stand. Desuden blev der her skiftet ca. 200 meter rørisolering fordelt rundt i ejendommen.

Tilpasset nutidens krav til boliger

Et andet vigtigt fokus i projektet har været at tilpasse den aldrende ejendom til nutidens krav til moderne boliger, som trængte til en opdatering i forhold til både isoleringsevne og støjreduktion.

Renoveringen har skabt en væsentlig forbedring af indeklimaet i ejendommen, som naturligvis også har været vigtigt for beboerne i de 169 boliger:

Med renoveringen har vi også opnået et forbedret indeklima i boligerne i kraft af både bedre isolering og en betydelig støjreduktion – noget som er blevet muligt med nutidens materialer, og som vi har en stor viden om i PJP.”  – Simon Schack, rådgiver i PJP og ansvarlig for projektet.

Hensyn og løbende dialog undervejs i processen

Med mange forskellige typer beboere, herunder både private, erhvervsdrivende samt ikke mindst daginstitutionen i ejendommen, var det nødvendigt med et byggeforløb, som tog hensyn til alles behov.

Tidligt i projektet blev det bl.a. besluttet at genhuse daginstitutionen i ejendommen i en periode for at undgå de værste gener fra renoveringen, og som rådgiver på projektet, har Simon Schack haft løbende dialog med både foreningens bestyrelse, administrator, daginstitutionens ledelse, entreprenør, leverandører og øvrige samarbejdspartnere.

Simon Schack uddyber: “Der har været mange faktorer at tage højde for i dette projekt. For at sikre en god og tryg gennemførelse af byggeriet, har det først og fremmest været vigtigt at få afdækket alles behov forud for byggestart. Undervejs i forløbet har vi desuden haft fokus på løbende dialog, og på at sikre en proces, hvor det har været tydeligt for alle, hvad der skulle ske, hvornår.

På den måde blev projektet gennemført så smidigt og så tilfredsstillende for alle som muligt.

Se flere billeder af det færdige resultat her:

Vores viden sikrer en tryg gennemførelse af jeres renoveringsprojekt

Hos PJP er vi eksperter i at udføre projekter som dette. Med vores høje faglighed og erfaring med ejendomme som denne, kan vi som rådgiver sikre en god og tryg gennemførelse af bl.a. facaderenoveringer. Vi sørger for, at en byggesag projekteres, udbydes og bringes til udførelse på bedste vis – både med entreprenøren og de øvrige parter.

Vi tilknytter et kvalificeret projektteam til opgaven, som følger sagen tæt gennem hele forløbet via tilsyn, byggemøder og økonomiopfølgning – og som samtidig sørger for at holde bestyrelse og beboere løbende orienteret gennem hele byggesagen.

På den måde sikrer vi en tilfredsstillende kvalitet af det udførte arbejde samt at bygherres forventninger bliver indfriet.

Få hjælp til jeres facaderenovering

Står I overfor et projekt omhandlende jeres ejendoms facade, tag eller vinduer – det, man kalder klimaskærmen?  Vi kan hjælpe jer med teknisk totalrådgivning, hvor vi er med jer hele vejen og sørger for at lette processen.

Gå-hjem-møde om Finansiering af byggesager for ejer- og andelsboligforeninger 26. oktober
Forrige nyhed
Sådan arbejder PJP med bæredygtighed
Næste nyhed