Søg om tilskud til jeres badeværelsesprojekter 

13. august 2024
Man anslår, at livet på bagtrappen er en virkelighed for omkring 3.000 københavnere.

Fra bagtrappe til lejlighed – søg om tilskud til jeres badeværelsesprojekter 

Tusindvis af københavnere bor stadig med bad og toilet på bagtrappen. Men det ønsker Københavns Kommune at gøre noget ved med deres toiletpulje. Her kan andels- og ejerforeninger samt private udlejere og privatpersoner søge økonomisk støtte til at få etableret et badeværelse i lejligheden.

Man anslår, at livet på bagtrappen er en virkelighed for omkring 3.000 københavnere. Men med en økonomisk håndsrækning håber Københavns Kommune at gøre noget ved den kendsgerning. Desuden kan Københavns boligkommission pålægge ejendomsejere med brandfarlige eller sundhedsskadelige boligforhold en nødvendig renovering.

Derfor opfordrer vi hos Peter Jahn og Partnere til, at man som forening, udlejer eller beboer får undersøgt sine muligheder nu. Der vil nemlig med al sandsynlighed være et skærpet fokus på dette område i fremtiden.

– Støtten er en unik mulighed for at få optimeret sin bolig, uden at det nødvendigvis behøver at koste halvdelen af foreningens opsparing. Det kan ikke kun bidrage til livskvaliteten for beboerne, men kan også give ejendommen en langt større værdi – og dermed afkast, fortæller vores partner Martin Daniel Nielsen.

Sådan fungerer puljen

Du ansøger om støtte via ansøgningsskemaet på Københavns Kommunes hjemmeside. Her giver du en kort beskrivelse af projektet og vedlægger fotodokumentation af lejligheden samt plantegninger (af hele lejligheden), der viser de nuværende forhold, fremtidige forhold (med placering af nyt badeværelse) samt en målfast plantegning af indretningen af det nye badeværelse. I nogle tilfælde vil en byggetilladelse være nødvendig.

Så meget støtte kan I få
  • Ved manglende toilet i lejligheden udgør støtten 1/2 af de samlede udgifter – dog max. 125.000 kr. pr lejlighed.
  • Ved manglende bad i lejligheden udgør støtten 1/3 af de samlede udgifter – dog max. 75.000 kr. pr lejlighed.**Samlede udgifter inkluderer blandt andet håndværkerudgifter, materialer samt rådgiver-, låne- og administrationsudgifter.

Hos Peter Jahn & Partnere har vi stor erfaring med byfornyelsesprojekter. Hvis I er en andels- eller ejerforening, eller en privat udlejer, der vil udforske mulighederne for et projekt, er vi klar til at guide jer gennem hele processen fra start til slut.

Puljen løber til og med 2025. Der er afsat 50 millioner til indsatserne, som uddeles efter først-til-mølle-princip. Vi opfordrer derfor til, at man søger hurtigst muligt.

Læs mere om puljen her

 

 

PJP Morgenevent om byggesagsbehandling 19. september 2024
Forrige nyhed
Undersøg muligheden for solceller med økonomisk støtte fra Københavns Kommune
Næste nyhed