Gør noget ved jeres støjgener nu – søg økonomisk støtte

2. september 2024
Støjgener kan være hæmmende for dagligdagen og kan føre til, dårlig søvn, manglende overskud og energi.

Støjgener kan være hæmmende for dagligdagen og kan føre til, dårlig søvn, manglende overskud og energi. Derfor har Københavns Kommune nu åbnet op for en pulje, der tilbyder økonomisk tilskud til de ejendomme, der har støjproblemer.

Ligger jeres ejendom ved en trafikeret vej? Og har du eller jeres beboer udtrykt et ønske om at få gjort noget ved det? Lige nu har I mulighed for at tage imod den økonomiske håndsrækning, som Københavns Kommune yder gennem deres støjpulje. På den måde kan I få et tilskud til finansieringen af de nødvendige renoveringsprojekter – og så er der ikke lang til roen.

Hvem kan søge støjpuljen?

Bestyrelser i andels- og ejerforeninger eller ejere af private udlejningsejendomme kan søge på vegne af hele ejendommen, som skal være støjbelastet af vejstøj på 58 dB eller mere.

I kan undersøge, om jeres ejendom er indenfor rammen ved at zoome ind på kortere her.

Desuden skal ejendommen skal være en etagebolig opført før 1960, eller efter 1960 med en gyldig energimærkningsrapport, hvor udskiftning af vinduer nævnes som et rentabelt tiltag for energibesparelse. Derudover skal nuværende vinduer skal være nedslidte, mindst 25 år gamle og dårligt isoleret mod støj.

Men hvad giver puljen egentlig støtte til?

– Udskiftning til støjdæmpende vinduer på gadesiden

– Støjdæmpning med forsatsruder af eksisterende, bevaringsværdige vinduer

*For at bevare ejendommens arkitektoniske udtryk kan I typisk få støtte til at udskifte alle vinduer i facaden, selv hvis kun en del vender mod en støjende vej.

Hvor meget kan I få i støtte og hvordan er prioriteringen og krav?

Støtten afhænger af ejendommens bevaringsværdi og er op til 8.000 kr. pr. vindue.

Ansøgninger vurderes individuelt, og støtten tildeles de mest trængende ejendomme i hver ansøgningsrunde. Når I modtager støtte til renovering, skal I b.la. overholde en række krav som overenskomstmæssige forhold, arkitektonisk bevaringsværdi og miljøkrav.

Hos Peter Jahn & Partner assisterer vi jer gerne gennem dem hele. Vores erfaring med projektledelses, ansøgningsprocesser og lovgivning er stor. Vi sikrer en sikker og effektiv proces.

Ansøgningsfristen for solcellepuljen er den 2. oktober 2024. I kan læse mere om ansøgningsprocessen her.

 

 

Invitation til sensommerfest hos PJP 27. september 2024
Forrige nyhed
Kommentar: Renoveringer viger pladsen på bekostning af klimaet
Næste nyhed