A/B Erik Ejegod

Facaderenovering og istandsættelse af bagtrapperum

Scroll for at se mere

Om projektet

I hjertet af Vesterbro i København, mellem Sønder Boulevard og Ingerslevsgade, ligger den store andelsboligforening AB Erik Ejegod.

Her har vi for nyligt afsluttet en omfattende facaderenovering, der har givet ejendommen nyt liv og bragt det oprindelige udtryk tilbage.

Bygget i 1927 og med små 100 år på bagen, var det på tide med en gennemgribende renovering af facaden på den klassiske boligkarré, som rummer i alt 151 boliger og 6 erhvervslejemål – herunder en af Københavns Kommunes ældste daginstitutioner, Børnehuset Legegod, som har ligget der siden bygningen blev opført.

Som rådgivere har vi hjulpet AB Erik Ejegod med at gennemføre projektet fra start til slut og sikret et trygt og professionelt byggesagsforløb.

 

Forbedret indeklima
Et vigtigt fokus i projektet har været at tilpasse den aldrende ejendom til nutidens krav til moderne boliger. Med renoveringen er indeklimaet i ejendomme blevet væsentligt forbedret,  hvad angår både isoleringsevne og støjreduktion.


Nyt liv og oprindeligt udtryk bragt tilbage

Renoveringsprocessen har samtidig været styret af foreningens ønske om at føre bygningerne tilbage til deres oprindelige udtryk efter de seneste årtiers renoveringer. Bl.a. fik foreningen i begyndelsen af 1990’erne skiftet til termovinduer, som nu – godt 30 år senere –  efterhånden havde aftjent deres værnepligt. Samtlige vinduer er derfor blevet udskiftet med koblede trævinduer.

Samtidig trængte facaden til at få en tiltrængt overhaling. Alle facader på både gård- og gadeside af den store karrébygning er således blevet omfuget, og alle defekte mursten på facader og omkring indgangsportaler er udskiftet med nye sten, som passer i farve og udryk til bygningens oprindelige stil.

På facaden mod Ingerslevsgade blev der for år tilbage opført en stor altan, som tilhørte en daginstitution i ejendommen. Altanen bliver dog ikke længere anvendt, og ifm. renoveringen blev det derfor besluttet at rive den ned, for i stedet at reetablere facaden i dens oprindelige stand.

Det færdige resultat med bl.a. koblede trævinduer og mørtelfuger med hestehår hylder nu stolte gamle håndværkstraditioner og sikrer at bygningens klassiske stil og æstetik er bevaret.

Både facade, vinduer og altandøre i hele karréen er nu flotte og velholdte – og kan forhåbentligt bestå i mange år fremover.

 

 

 

 

A/B Skodsborggade (Nordbanegade 26)
Forrige projekt