EjendomsWatch: Digitalt værktøj sikrer vigtige data til skærpet rapportering om CO2

28. marts 2023

Plando er et digitalt beslutningsværktøj, der løfter den traditionelle vedligeholdelsesplan for eksisterende ejendomme til et strategisk værktøj med fokus på energimærkeløft og nedbringelse af CO2e-udledning.

Denne artikel blev bragt i EjendomsWatch den 27. marts 2023.

Digitalt værktøj sikrer vigtige data til skærpet rapportering om CO2


Det digitale værktøj Plando, som firmaet Peter Jahn & Partnere står bag, giver bygningsejere lettere adgang til ejendommes CO2-data. Data, som ifølge Realkredit Danmark bliver stadigt vigtigere.

Når ejendomsejere skal vurdere, hvordan de skal energioptimere en ejendom, er den tilgængelige information ofte gammeldags arkiveret og ikke optimalt kurateret. Det vil det digitale værktøj Plando, som virksomheden Peter Jahn & Partnere står bag, lave om på.

Det skriver selskabet i en pressemeddelelse, efter at ny klimalovgivning, som trådte i kraft ved årsskiftet, kræver øget arbejde med netop ejendommes CO2-udledning.

Konkret betyder lovgivningen, at energimærkerne G og F fjernes i henholdsvis 2030 og 2033, og det påvirker f.eks. bankkunders muligheder for at få grønne lån, lyder det fra Kristian Balleby, kundedirektør i Realkredit Danmark, der er blandt landets største udlånere.

”Det er pålagt den finansielle sektor, at en bygnings klimaaftryk skal indgå som en del af vores risikoafdækning, når en kunde ønsker at belåne sit aktiv. Derfor vurderer vi værdien nu og i fremtiden. Det er en central del af vores vurdering i forhold til de grønne lån, om man energioptimerer sin ejendom, men også hvordan historikken før i tiden har set ud,” udtaler Kristian Balleby.

Ifølge ham sikrer værktøjer som Plando, at man kan præsentere en ejendoms historik i en samlet oversigt, hvilket er afgørende for at kunne præsentere banken for tidligere renoveringsprojekters påvirkning over tid.

”Ejendomme skal kunne bestå i 100 år eller mere, så det nytter ikke noget, at vi kun kigger på øjebliksbilleder og starter forfra hele tiden ‒ så er vi lige vidt,” fortsætter Kristian Balleby.

Plando kan tilbyde ejendomsejere overblik og historik over eksempelvis udskiftning af vinduer og tag på en ejendom, og den data vil give et bedre grundlag at vurdere ud fra, hvilke energioptimeringstiltag, man bør foretage.

Se artiklen på ejendomswatch.dk her

Mere info om Plando

Læs mere om Plando og book en demonstration af værktøjet på plando.dk.

Kortere ventetid på tilladelser til solceller og øvrige VE-anlæg
Forrige nyhed
Har I styr på brandsikkerheden? Ny kampagne fra Social- og Boligstyrelsen
Næste nyhed