PJP rådgiver om etablering af stort solcelleanlæg på Frederiksgården

23. maj 2024
Scroll for at se mere

Peter Jahn & Partnere bistår med teknisk rådgivning stort solcelleanlæg i boligforening på Frederiksberg 

Fra nu af vil beboerne på Frederiksgården vaske deres tøj ved hjælp af strøm genereret direkte fra deres nye, fælles solcelleanlæg, som netop er blevet taget i brug. Anlægget er blandt de største private solcelleanlæg i området og dækker allerede en tredjedel af boligforeningens samlede elektricitetsforbrug. 

Ud over solcelleanlæg har ejendommene, som administreres af advokaten Pernille Høxbo, også investeret i energirenoveringer, LED-belysning og et grønt tag. Her indsamles regnvand, som genanvendes i ejendommens fællesvaskeri og springvand. For elbilsejere er det desuden muligt at oplade bilen ved en af de tilgængelige ladestandere. 

Solcellernes muligheder ifølge Peter Jahn & Partnere 

Vores projektleder, Henrik Trustrup Andersen, har været rådgiver på sagen, og med sit indgående kendskab har han vurderet solcellernes muligheder og optimale placering i forhold til solens bane samt de økonomiske fordele.

– Jeg vurderer altid solcellernes potentiale ud fra forsyningsgraden, som i dette projekt var 35 procent. Det er faktisk tæt på det optimale, fordi produktionen jo falder, når det er overskyet eller helt mørkt, fortæller Henrik Trustrup Andersen og fortsætter:

Projektet har også store fordele for klimaet. Hvert år sparer anlægget omkring 11 tons CO2. Og med de nuværende elpriser vil investeringen være tilbagebetalt på 7-10 år, og med en levetid på cirka 40 år. Desuden har anlægget en kapacitet på 56 kW, hvilket svarer til det årlige elforbrug i næsten 30 lejligheder i København med to beboere hver, eller godt en tredjedel af det samlede elforbrug på Frederiksgården. 

Projektet har også store fordele for klimaet. Hvert år sparer anlægget omkring 11 tons CO2. Og med de nuværende elpriser vil investeringen være tilbagebetalt på 7-10 år, og med en levetid på cirka 40 år.
Henrik Trustrup AndersenProjektleder, Peter Jahn & Partnere

Reducerer ejendommens energiforbrug 

Hos Peter Jahn & Partnere betragter vi solceller som en god mulighed for at indføre energibesparende tiltag, som både gavner økonomien og miljøet ved at reducere ejendommens energiforbrug og CO2-udledning. Det er ikke kun en vej mod en grønnere fremtid, men også en smart måde at skære ned på elregningen – en ægte win-win situation, hvis du spørger os! 

Desuden tilbyder Københavns Kommune i år tilskud til at undersøge mulighederne for at installere solceller via den såkaldte screeningspulje. Her kan du søge støtte til en professionel teknisk rådgiver, som kan screene din etagebolig- eller erhvervsejendom og vurdere dens egnethed til solceller.

– Der er faktisk mange ejendomme, der kunne drage fordel af det samme initiativ som Frederiksgården. Og vi håber oprigtigt, at vores projekt kan tjene som inspiration for andre, fortæller Henrik Trustrup. Og med Københavns Kommunes screeningspulje i spil, opfordrer han kraftigt til at udnytte denne økonomiske støtte: “Jeg anbefaler alle at undersøge, om solceller kunne være en energibesparende løsning for dem. Det er den perfekte chance for at tage et grønt skridt fremad og samtidig opnå økonomiske fordele.” 

Hos Peter Jahn og Partnere rådgiver vi dagligt vores kunder i, hvordan de kan energioptimere – og særligt på solceller er vi stærke. Det kan du læse mere om her:

 

 

Vil du have screenet din ejendom for solceller? Kontakt vores rådgivere for at høre mere

Debat om byggesagsbehandling: Spænder Københavns Kommune ben for sig selv?
Forrige nyhed
Byggeteknisk rådgiver: Potentialet for udbredelsen af solceller er stort, men kræver færre regler på området
Næste nyhed